ساختمان115
ساختمان115

آشنایی با ریسمان کار و اصول استفاده از آن در عملیات بنایی

در آجرچینی باید از مواردی پیروی نمود که ایمنی و کار خوب ما را تضمین نماید. در ابتدا بایستی ریسمان کار از جنسی محکم و مرغوب باشد. ریسمان کار در دو سمت (دو سر) کار بایستی به‌وسیله دو یا سه آجر سفت شود تا حالت افتادگی در میانه‌ی ریسمان کار ایجاد نشود. در شکل زیر بستن ریسمان کار را می‌بینید.

اگر طول دیوار زیاد باشد بایستی در میانه‌ی دیوار از کمربند ریسمان کار استفاده نمود. غالباً طول ریسمان کار بیش از 4 متر نیست. اگر ریسمان کار ابریشمی را به کار برده‌اید، در اجرا طول ریسمان کار از 6 متر نباید بیشتر باشد. در نماچینی آجری فاصله ریسمان کار نباید از یک میلی‌متر کمتر و از دو میلی‌متر بیشتر باشد و بایستی بین 1-2 میلی‌متر باشد. به هیچ عنوان نباید ریسمان کار به لبه‌ی آجر بچسبد و برخورد داشته باشد، به این دلیل که آجرکاری به‌درستی و صحت انجام نگرفته است و موجب پیش آمدگی و شکم کردن در برخی از بخش‌های کار می‌شود. در زیر می‌توانید تصاویری را در این مورد مشاهده نمایید.

فاصله‌ای که میان ردیف آجرکاری و ریسمان کار وجود دارد موجب می‌شود رج آجرکاری مستقیم و صاف چیده شود.

حتما ببینید: خدمات کف سابی

دستورالعمل کاربرد ریسمان کار در آجرچینی

در زمان چیدن دیوارهای آجری به‌منظور تراز بودن نمای دیوار بخش بالای دیوار می‌توان ریسمان کار را به کار برد. به‌کارگیری ریسمان کار در آجرچینی بایستی با مد نظر قرار دادن نکاتی که در بالا بیان شد صورت گیرد. تصویری که در زیر می‌آید می‌تواند این امر را نشان دهد.

پیش از آغاز آجرچینی بایستی سطح زیر کار را تراز نماییم. بعد از آن حد فاصل میان طول ریسمان کار را تعیین نماییم (در صورتی که کوتاه باشد مانند دو گوشه دیوار و اگر طویل باشد مانند حصارکشی و دیوارهای خارجی ساختمان) پس از اینکه ملاط را پخش نمودیم دو سر کار آجر را طوری قار می‌دهیم که تراز باشد. انتهای کار که طول ریسمان کار است هم به همین شکل آجر را قرار می‌دهند و این دو آجر (آغاز و پایان) بایستی با یکدیگر تراز باشند. همان‌طور که در تصاویر زیر مشاهده می‌نمایید، دور آجر قدی ریسمان کار را می‌پیچند و روی آجر اول (شروع) قرار می‌دهند به‌گونه‌ای که یک چهارم آن آجر از کار بیرون زده باشد و به‌منظور محکم شدن در مکان خود، یک یا دو آجر بر روی آجری که ریسمان کار پیرامون آن تابیده شده قرار می‌دهند.

در سمت دیگر دیوار هم به همین صورت عمل می‌شود. باید دقت کرد که ریسمان شل نباشد. باید این نکته را در نظر گرفت که در دو سمتی که ریسمان کار بسته شده، ریسمان بایستی از آجرها جدا باشد. بین آغاز و انتها را آجرچینی نموده و یک ردیف آجرچینی تمام می‌شود و ریسمان کار را بر می‌دارند. دوباره برای ساخت ردیف دوم و سوم به بعد نیز همین مسیر را طی می‌کنیم و مانند ردیف اول آجرهای دو طرف کار را پس از ملاط کشیدن، با شاقول و تراز تنظیم نموده و ریسمان کار را به همان صورت می‌بندیم و ادامه آجرچینی و دیوار چینی را انجام می‌دهیم. تا انتهای دیوار چینی در هر رج به همین صورت تراز و ریسمان کار را استفاده می‌نماییم. با استفاده از شاقول مانند تصویر زیر می‌توانید دیوار و گوشه دیوار را تراز نمایید.

تبلیغات: درب آهنی ورودی ساختمان

اگر دیواری طویل را می‌خواهید بچینید طول ریسمان کار شما هم زیاد می‌شود بنابراین ریسمان کار در اواسط دیوار شکم می‌کند که این نقص را می‌توان به‌صورت تصویر زیر با قرار دادن آجر در وسط کار و تراز نمودن آن جبران نماییم.

همچنین برای جلوگیری از این نقیصه بایستی پس از قرار دادن تعدادی آجر که در راستای ریسمان کار است، یک آجر را نیز عمودی روی کار قرار دهیم و ریسمان کار را از روی آن عبور دهیم و سمت ادامه‌ی کار، آجر دیگری بر روی ریسمان کار قرار می‌دهند، به‌گونه‌ای که ریسمان کار نبش آجر رج آجر کاری قرار داشته باشد و در طول فعالیت این کار را می‌توان چندین مرتبه تکرار نمود.

همچنین ببینید: ترموود

اشتراک گذاری Telegram Facebook WhatsApp Twitter

دیدگاه خود را بیان کنید

  1. ریسمان کار واقعا یکی از مهم ترین عناصر در بنایی محسوب میشه
    متاسفانه اوستای اشنای ما زیاد اعتقاد به استفاده ازش نداشت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *