کف سازی عموماً به دو جزء دسته بندی میشود، روسازی یا فرش کف و زیرسازی. بخش زیرسازی بیشتر با سازۀ بنا در ارتباط است و مقصود از آن ایجاد دوام و قوام لازم جهت روسازی یا ایجاد یک بستر مستحکم برای فرش کف و محافظت از روسازی در برابر نفوذ رطوبت است. ولی قسمت روسازی که در زیر دسته بندی شده و معرفی شده است، دارای خصوصیات زیر میباشد:
مقاومت در مقابل عبور صوت و حرارت، مقاومت در مقابل مواد شیمیایی و آتش سوزی، نظافت آسان و حرکت بیصدا روی آن، زیبایی، قوام و دوام و مقاومت در مقابل نفوذ رطوبت.
انواع گوناگون فرش کف:
- پارکت (کف پوش چوبی)
- کف پوش گرانولینیک
- کف پوش آرملات
- کف پوش لینولیوم
- موکت
- کف کاذب
- موزاییک
- سنگ
- کف پوش لاستیکی و پلاستیکی
- موزاییک
- کاشی یا سرامیک
سنگ
اصولاً سنگهایی که در کارهای ساختمانی کاربرد دارند شامل سنگهای طبیعی و سنگهای کارخانهای میباشند. انواع مختلف سنگهای طبیعی به قطر چند سانتیمتر را در کارخانههای سنگبری برش میزنند و صیقل مینمایند و یا بعد از برش زدن روی سطح آن را بهصورت تیشهای در میآورند که در نما سازی و کف سازی استفاده فراوانی دارند.
سنگ یکی از ارکان مهم و شاخص طبیعت میباشد و اگر در حالت طبیعی آن به هر میزان کمتر تغییر ایجاد نماییم، سبب میشود که فضا بیشتر به سمت ارگانیک سوق یابد، یعنی باعث القای حس نزدیکی به طبیعت میشود.
سنگها به اجسام طبیعی سخت شدهای میگویند که از یک یا چند کانی ایجاد میشوند. مبدأ ایجاد سنگ در طبیعت موارد گوناگونی میباشد و از این منظر به سه قسمت رسوبی، آذرین و دگرگونی تقسیم میشوند. به همین دلیل است که سنگها ویژگیهای فیزیکی و ظاهری مختلفی دارند و برخی از انواع سنگها در امور ساختمانی کاربرد دارند.
تبلیغات: درب آهنی ورودی ساختمان
مهم: آن دسته از سنگهای ساختمانی که در نما سازی و کف سازی استفاده میشوند بایستی قدرت مقاومت در برابر فشار، ضربه، ساییدگی، یخ زدگی و هوازدگی را داشته باشند، حداکثر درصد وزنی جذب آب آنها نبایستی از هشت درصد فراتر رود، بی رگه و یک دست باشند، رنگ آنها ثابت باشد، سختی آنها سه یا بیشتر از سه باشد، بدون حفره و سوراخ باشد و سست نباشند، بهآسانی قابلیت شکل پذیری داشته باشند و بهراحتی با فرز دستی در کارگاه بریده شوند و در نهایت انسان بتواند آن را جابهجا نماید.
موزاییک
این کف پوش به علت ظاهر نازیبای آن استفاده زیادی در محیطهای داخلی ندارند مگر در مواردی و مکانهایی که زیبایی کف آنچنان مهم نباشد مانند کف زیرزمین و انبار و …
موزاییک مستحکم و مقرون بهصرفه و رایجترین نوع کف پوش در کشور میباشد. کف پوش موزاییک، نوعی کف پوش از جنس بتون است که رویهی آن صیقل شده و دارای ظاهری نقطهنقطه و مخلوط میباشد که بعضی اوقات به شکل ساده هم تولید و عرضه میشود. گاهی موزاییک را بهصورت درجا و یک دست تولید میکنند. در این حالت در سطوح وسیع با نوارهای سنگی، پلاستیکی، شیشهای و فلزی شکاف بندی میشود. موزاییک در محوطه سازی و کف سازی پوششهایی چون لمینیت و موکتهای وینیلی کاربرد دارد.
حتما بخوانید: کفپوش
کاشی کف (سرامیک)
کاشی در سالهای قبل با کمک دست ساخته میشده و از انواع کارهای دستی محسوب میشده و با در نظر گرفتن ماده اولیۀ آن (خاک) از جنبهی معنوی ارزش ویژهای دارد.
کاشی دارای پوشش و رویهای لعابدار میباشد که به دلیل پخته شدن در حرارت مناسب بهصورت نیمه شیشهای نمایان میشود. استحکام کاشی در مقابل ساییدگی و فشار و ضربه مکانیکی بالا بوده و ویژگی جذب آب کاشی اندک میباشد. جذب آب سرامیک باید کمتر از 2% باشد. ممکن است سطح آن نیز توسط لعاب ناهمگون در رنگهای مختلف و گوناگونی پوشانده شود تا هم خصلتهای سرامیک لعابدار را حفظ نماید و هم از لیز خوردن افراد روی آنها ممانعت شود.
از خصوصیات خاص و مختص به خود در کاشی این است که تنوع طرح و رنگ آن در حیطه ما بوده و خودمان آن را تعیین مینماییم به همین خاطر است که کاشی در سرزمینهای گوناگون الگوی ویژه خود را دارا میباشد. برای مثال در ایران کاشی کاری با نقوش اسلیمی فراگیر شده است. به همین علت کاربرد این ماده در محیط داخلی میتواند به جذابیت بخشیدن به آن محیط بیفزاید؛ اما در حال حاضر این ماده بهصورت مصنوعی تولید و عرضه شده و استفاده آن بیشتر کاربردی است تا هنری. به این علت که این ماده بسیار بهداشتی بوده و قابلیت شستشو و تمیز شدن دارد و استحکامش در مقابل رطوبت بیشتر از بقیه مادهها است، پوشش خوب و شایستهای جهت استفاده در سرویسهای بهداشتی به شمار میرود. یکی دیگر از ویژگیهای حسی این نوع ماده این نکته است که دارای حسی سرد میباشد و این حس را منتقل میکند. احتمال این وجود دارد که صیقلی بودن این ماده به ایجاد شدن این حس یاری میکند. به همین خاطر است که در حال حاضر کارخانه جات کاشی و سرامیک، الگوهایی مثل الگوی چوب و سنگ را بیشتر به کار میبرند.
سنگهای رودخانهای (قلوه)
این سنگها دارای رنگهای گوناگونی میباشند که کاملاً حالت طبیعی دارد و از آنها جهت سنگ فرش حیاط و برخی اوقات در دیوارهای نمای غیر باربر به کار میرود.
در نتیجهی غلتیدن و به هم خوردن سنگها با هم در محل رودخانهها و نیز فرسایش آب، سنگهایی که دارای سطحی گرد و صاف و صیقل که گوشهها و زاویههای تیزی ندارند، به وجود میآیند.
کفسابی در تهران را تنها از ما بخواهید.
الان دیگه تمام کف ها سرامیک هست
هیچ کس به کف دیگه ای فکر نمی کنه و سرامیک کار می کنن و سرامیکم به قدری سرده که پای ادم یخ میزنه