ساختمان115
ساختمان115

نحوه اتصال مهاربند به قاب فولادی و جزئیات اجرایی آن

اتصال مهاربند به قاب فولادی: مهاربندهای ضربدری (X) رایج‌ترین مهاربندها در اسکلت‌های فولادی هستند. اتصال مهاربندها در گوشه‌ها به قاب فولادی، با استفاده از یک صفحه (ورق فولادی) صورت می‌پذیرد. چگونگی ساخت و نصب بدین ترتیب است که با نیمرخ‌های مدنظر، اعضای مورب را روی سطح صاف مانند کف کارگاه یا زمین عمدتاً با استفاده از ورق فلزی مربع مستطیل که در ناحیه میانی جوش می‌شود، تهیه می‌کنند. اعضای مورب توسط جرثقیل یا بالابر و یا کشیدن به وسیله طناب، در محل اتصال واقع می‌شوند و در محل خود، روی ورق فلزی که به ستون و تیر متصل است، جوش می‌گردد. شکل زیر نمونه‌ای از بادبند فولادی ضربدری را نشان می‌دهد.

بادبند فولادی ضربدری

در شکل بعد هم چند نمونه و جزئیات اتصالات آن‌ها به تصویر کشیده شده است.

جزئیات اتصالات مهاربند

همواره باید جهت جوشکاری به منظور جوش دادن ورق‌های مهاربند به بال تیر یا بال ستون از طرف گیرداری بیشتر به طرف آزادی بیشتر صورت گیرد.

همچنین بهتر است که ورق‌های مهاربندی در مرحله‌ی ساخت ستون‌ها روی ستون و در محل مناسب براساس نقشه، نصب گردند و با وضعیت افقی بر زمین جوشکاری شوند. عواملی مانند ناگونیا بودن ورق‌های مهاربندی و خروج از مرکزیت می‌توانند مشکلات فراوانی را در هنگام نصب ایجاد کنند.

لازم است تا در فواصل نزدیک به یک متری مهاربندی‌های جفت، از یک سری تسمه‌های فولادی به ضخامت ورق‌های مهاربندی به منظور ثابت نگه داشتن آن‌ها استفاده گردد.

علاوه بر این در جوش اتصال عضو مهاربندی به ورق مهاربندی، بایستی تقریباً 2 سانتی‌متر از انتهای دو جوش طرف لبه‌ی بیرونی ورق مهاربندی، جوشکاری صورت نپذیرد.

شکل بعدی اتصال گوشه در بادبند از نیمرخ ناودانی تک را نمایش می‌دهد.

اتصال گوشه در بادبند از نیمرخ ناودانی تک
اتصال گوشه در بادبند از نیمرخ ناودانی تک

ساختمان 115 » مرجع ترمووود و لوله بازکنی تهران

اشتراک گذاری Telegram Facebook WhatsApp Twitter

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *