عملیات حمل: یکی از موارد مهم در تولید اجزای اسکلت فولادی، عملیات حملونقل است. طول،عرض، ارتفاع و وزن قطعات در زمان تولید اعضا در کارخانه، باید به گونهای در نظر گرفته شوند که شرایط بار ترافیکی در هنگام حمل به وجود نیاید. بار میتواند در یکی از حالات زیر، در رده بارهای ترافیکی قرار گیرد:
- الف) داشتن طول بیشتر از طول تریلی ( حدود 12 متر)
- ب) داشتن عرض بیشتر از عرض تریلی (حدود 80/2 متر)
- ج) داشتن وزن غیرعادی
- د) داشتن ارتفاع بیش از حد (ارتفاع بالای بار از سطح جاده بیشتر از 4 متر)
هزینهی حمل بارهای ترافیکی بسیار زیاد است لذا باید تا حد امکان از ایجاد شرایط تبدیل بار به بار ترافیکی، جلوگیری کرد.
شکل زیر حمل یک قطعه سنگین توسط ترلی را نشان میدهد.

عملیات پیشمونتاژ و مونتاژ در پای کار
همانگونه که در قسمت قبل بیان کردیم، در اغلب موارد امکان ساخت عضو با طول کامل در کارخانه میسر نیست و باید عضو در قطعات کوتاهتر ساخته شده و به کارگاه انتقال یابد. لذا قطعات در پای کار پیش از نصب باید به حالت یکسره تبدیل شده و سپس نصب گردند. این عملیات را مونتاژ و یا پیشمونتاژ مینامند.
به منظور اجرای این عملیات، ابتدا در پای کار شاسیهای مخصوص فرایند پیشمونتاژ آماده میشود. سپس قطعات در نزدیکی هم قرار گرفته و پس از ریسمانکشی و هممحور کردن آنها، قطعات به یکدیگر پیچ میگردند.
برخی اوقات شرایط برای نصب یک مرتبه عضو کامل فراهم نیست. بنابراین در اینگونه موارد بعضی از وصلههای عضو دومرتبه باز میشوند و عملیاتن صب یه صورت قطعهقطعه انجام میپذیرد. در این حالت به دلیل آنکه قطعات در پایکار به به حالت آزمایشی به یکدیگر اتصال یافتهاند، متصل کردن دوباره آنها در جبهه کار بسیار آسان خواهد بود. چنانچه اتصال قطعات به هم، دائمی باشد، عملیات را مونتاژ و اگر به صورت آزمایشی و موقت باشد، عملیات را پیشمونتاژ میگویند. اکثر پیمانکاران ترجیح میدهند که اجرای برخی سوراخکاریها را در مرحله مونتاژ و پیشمونتاژ انجام دهند. به عبارتی دیگر، به طور عمدی در کارخانه از چند صفحه سوراخکاری شده که در نزدیکی هم واقع هستند، یکی را انجام نمیدهند. پس از انجام عملیات پیشمونتاژ، صفحه سوراخکاری نشده از سمت صفحه سوراخکاری شده، نشانهگذاری میگردد (سنبهنشان) و سپس ورق اتصال گشوده شده و به وسیله مته تحت سوراخکاری قرار میگیرد.
عملیات واداشتن، نصب و خال جوش اتصالات
عملیات نصب به وسیله جرثقیلهای متحرک و یا جرثقیلهای برجی (تاورکرین) صورت میپذیرد. شکل زیر نمونهای از جرثقیل متحرک را نشان میدهد. جرثقیلهای متحرک شامل دو نو بوم خشک و بوم هیدرولیکی است.

در جرثقیلها علاوه بر بوم اصلی، یک بوم اضافه نیز وجود دارد که آن را جیب مینامند و به منظور نصب قطعات سبک در ارتفاع بالا مورد استفاده قرار میگیرد.
شاقولی کردن ستونها، هم محور کردن تیرها و تکمیل اطلاعات
در مرحله نهایی و با استفاده از مهارهای ضربدری موقت و تجهیزات ایجاد کشش مانند تیفور، ستونها در وضعیت شاقول قرار گرفته و با خال زدن اتصالات و یا محکم نمودن پیچهای مونتاژ، تیرها و ستونها در وضعیت پایانی قرار میگیرند.
ساختمان 115 » مرجع پنجره دو جداره و کفپوش سه بعدی