ساختمان115
ساختمان115

تشریح مصالح موردنیاز در پی‌سازی ساختمان به‌صورت کامل

برای ساخت هر یک از پی‌های به‌کاررفته در ساختمان، مصالحی با کیفیت خوب و عالی موردنیاز است. هر یک از مصالح به‌کاررفته بایستی مطابق با استاندارد و ضوابط مقررات ملی ساختمان باشد تا قادر باشد نیازهای موردنظر را برآورده نماید. مصالح به‌کاررفته در پی‌سازی شامل شن، ماسه، سیمان، آهک، آب، میلگرد، سنگ و خاک می‌باشد. مشخصات آهک، سنگ، میلگرد و خاک را با هم مورد ارزیابی و بررسی قرار می‌دهیم.

آهک

همان‌طور که در تصویر زیر می‌بینید از پختن سنگ‌آهک که کربنات کلسیم CaCO3 نامیده می‌شود، به دست می‌آید. سنگ‌آهک را تا 900 درجه سانتی‌گراد حرارت داده تا آهک زنده CaO به دست آید.

آهک زنده پس از ترکیب با آب در کارگاه به آهک شکفته Ca(OH)2 تبدیل می‌شود. (مطابق شکل زیر) از آهک شکفته در پی‌های شفته آهکی، ملاط باتارد (حرامزاده) و… به‌کاربرده می‌شود.

تبلیغات: کفپوش pvc چیست

سنگ لاشه

این سنگ‌ها هنگام عملیات استخراج یا طى مراحل مختلف قواره کردن سنگ‌ها حاصل می‌شوند. این مراحل را می‌توانید در تصاویر زیر مشاهده نمایید.

سنگ‌های لاشه قالب خاصى نداشته و داراى بر یا سطح مشخصى نمی‌باشند. سنگ‌های لاشه‌ی بزرگ‌تر از 15 سانتىمتر را می‌توان به‌عنوان پرکننده در دیوارها و پی‌های سنگى به کاربرد سنگ به‌کاررفته در پی‌سازی بایستی مرغوب بوده و مشخصات زیر را داشته باشد:

  • بافت سنگ سالم بوده و در آن شیار، ترک و رگه‌های ُسست نبوده و عارى از خلل و فرج و پوسیدگى باشد.
  • آب در آن اثر نگذارد و مکش آب نباید بیش از 8 درصد وزن سنگ باشد.
  • در برابر عوامل جوى مانند یخزدگى، فرسایش و … پایدار باشد.
  • داراى مقاومت فشارى متناسب با مورد مصرف خود باشد.

نکته: حداقل مقاومت فشارى سنگ مورداستفاده در پی‌سازی 150 kg/cm2 می‌باشد.

میلگرد (آرماتور)

دلیل مصرف میلگرد (تصویر زیر) در بتن، بالا بردن استحکام، مقاومت کششى و برشى بتن است. اکثر میلگردها از نورد گرم فولاد تولید می‌شوند. مقاومت آن‌ها در حدود 1500-2500 کیلوگرم بر سانتی‌متر مربع است. میلگردها با در نظر گرفتن نوع آلیاژ و شکل ظاهرى، انواع گوناگونی دارند و در ایران از سه نوع آن با قطرهاى مختلف 6 تا 32 میلی‌متر استفاده می‌شود.

حتما ببینید: درب ضد سرقت قیمت

میلگرد نرم (AI)

این نوع میلگردها داراى علامت اختصارى ø و مقطع دایره با سطح کاملاً صاف می‌باشند که به آن‌ها میلگرد ساده (مفتول) اطلاق می‌شود. این نوع میلگردها همان‌طور که در تصویر زیر می‌بینید اصولاً به‌صورت کلاف وارد بازار کار می‌شوند.

میلگردهای آج‌دار (AII)

این نوع میلگردها (تصویر زیر) داراى علامت اختصارى Ф می‌باشند و به دلیل داشتن سطح آجدار درگیرى بهترى با بتن دارا می‌باشند.

میلگرد آجدار تابیده یا پیچیده (AIII)

این نوع میلگردها از علامت اختصارى  برخوردارند و مقاومت کششى و فشارى آن‌ها بیشتر از انواع ساده و آجدار می‌باشد.

براى گیردارى بهتر بین میلگرد و بتن، انتهاى میلگردها را در بخش تکیه‌گاه به شکل‌های گوناگون خم می‌نمایند. در تصویر زیر آرماتور گذاری پى کلاف شده با خم 90 درجه را نشان می‌دهد.

خاک

بر اثر سایش و خرد شدن سنگ‌ها و توده‌های بزرگ پوسته‌ی زمین ناشى از عوامل طبیعى و جوى و یا خرد کردن مصنوعى آن‌ها به‌وسیله‌ی دستگاه سنگ‌شکن، سنگریزه و خاک حاصل می‌شود. خاک‌ها ازنظر چسبندگى به دودسته‌ی خاک‌های چسبنده و غیر چسبنده گروه‌بندی می‌شوند. همچنین خاک‌ها را با توجه به‌اندازه‌ی ذرات آن‌ها به شن، ماسه، رس و لاى تقسیم‌بندی می‌نمایند. در تصویر زیر می‌توانید انواع خاک را مشاهده کنید.

ساختمان 115: مرکز بهترین نماشویی در تهران

اشتراک گذاری Telegram Facebook WhatsApp Twitter

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *