ساختمان115
ساختمان115

فاصله نگه دار یا لقمه در کار با میلگرد یا آرماتوربندی و انواع آن

در نوشتار قبلی، نکاتی را درباره آرماتور بندی و به طور کلی استفاده از میلگرد در بتن برشمردیم. اگر شما اندکی درباره آرماتوربندی تحقیق کرده و یا یک روز به محل اجرای پروژه‌های آرماتوربندی سری بزنید، با واژه‌هایی همچون «فاصله نگه دار» یا «لقمه» مواجه خواهید شد. اما این‌ها به چه معنا هستند و اساساً لقمه در آرماتوربندی به چه معناست؟ برای یافتن پاسخ این پرسش‌ها با ما همراه باشید:

به عنوان مقدمه نخست باید اذعان داریم که لقمه به منظور پوشش دادن همسان بتن بر روی میلگردها به کار برده می‌شود. در واقع پیش از اینکه بتن ریزی انجام شود، فاصله نگهدارها با فاصله‌های معین به شبکه‌ی میلگرد اتصال می‌یابند. اگر از لقمه‌ها استفاده نشود، در هنگام بتن ریزی میلگردها جابه جا می‌شوند و در پی آن ضخامت بتن استفاده شده کاهش یافته یا با افزایش مواجه می‌شود و سطحی غیر یکنواخت را ایجاد می‌نمایند. در برخی از اوقات تغییر مکان به حدی زیاد می‌شود که ممکن است میلگردها به صفحات قالب بچسبند و بنابراین پوشش مد نظر به وجود نیاید.

تبلیغ: نمای ترموود

جنس لقمه‌ها معمولاً از نوع مواد پلاستیکی، فلز و غیره می‌باشد که اشکال متعددی را دارا می‌باشد. ترکیبی که در ایجاد فاصله نگهدارهای بتنی مورد استفاده قرار می‌گیرد. نکته‌ای که در مورد لقمه‌ها مهم است، این است که این لقمه‌ها باید از لحاظ تخلخل و مقاومت و نیز ظاهر کاملاً یکسان با بتن اصلی باشند. در تصاویر ارائه شده در ذیل می‌توانید انواع گوناگون لقمه را مشاهده نمایید.

تکنیک‌های صحیح کاربرد چند نوع از فاصله نگه دارها را نیز می‌توانید در تصاویر زیر ملاحظه فرمایید:

ساختمان 115: خاور تخلیه چاه

اشتراک گذاری Telegram Facebook WhatsApp Twitter

دیدگاه خود را بیان کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *