ساختمان115
ساختمان115

معرفی ابزار و وسایل لازم جهت خاک‌برداری، پی‌کنی و حمل مصالح

در این نوشتار به معرفی ابزار و وسایل لازم جهت خاک‌برداری، پی‌کنی و حمل مصالح برای شما عزیزان علاقه مند به نقاشی ساختمان در تهران خواهیم پرداخت:

کلنگ

کلنگ یک وسیله‌ی دستى به شمار می‌رود که همان‌طور که در تصویر زیر می‌بینید از یک سر محکم و یک دسته تشکیل‌شده است. کلنگ دو سر از دو سر یکى نوک‌تیز و دیگری صاف و پهن تشکیل‌شده است که بر اساس نوع کاربرد یکى از دو سر را استفاده می‌کنند. از سر نوک‌تیز اغلب جهت کندن مکان‌های سخت و خرد کردن سنگ‌ها، بتن و دیگر بخش‌های سخت و خشک‌شده استفاده می‌شود و سر صاف آن نیز جهت بیرون آوردن سنگ‌ها از دل زمین و به‌صورت اهرم کاربرد دارند. سر کلنگ معمولاً جنسی فلزی دارد و دسته‌اش نیز چوبی می‌باشد، اما ممکن است از فلز یا فایبرگلاس نیز ساخته شود.

تبلیغ: پنجره سه جداره

بیل دسته‌کوتاه و کاربرد آن

بیل ازنظر فعالیت‌های ساختمانى ابعاد استاندارد ویژه‌ی خود را دارد. این نوع بیل از دسته‌ی کوتاه و دستگیره در سردسته تشکیل‌شده است. جام بیل مربع شکل بوده و قسمت انتهایى و نزدیک به دسته‌ی آن از انحناى کمی برخوردار است و در بخش جلو کاملاً صاف می‌باشد و این حالت آن موجب تسهیل دربرداشتن مصالح از کف زمین می‌شود. دو سمت جام بیل از لبه تشکیل‌شده است و مصالح به‌طور مناسب روى آن حفظ می‌شوند و هنگام جابه‌جایی، مصالح از داخل آن خارج نمی‌شوند و به‌راحتی حجم خوب و معینی از مصالح را جابه‌جا می‌کند. بیل دسته‌کوتاه، مصالح ساختمانى که روى زمین است را به‌خوبی با هم ترکیب می‌کند یا در محل ویژه‌ی تهیه‌ی کاربرد زیادی می‌تواند داشته باشد. در تصویر زیر می‌توانید انواع بیل را ملاحظه نمایید.

مشخصات فنى بیل صنعتى ساختمانى

طول دسته حدود 100 تا 140 سانتی‌متر و جام در اندازه‌های گوناگون کوچک، متوسط و بزرگ 20 × 15 و 20 × 30 و 35 در 25 سانتی‌متر در بازار موجود است. خمیدگی دسته‌ی بیل باید یک تا دو سانتی‌متر باشد تا در کار به‌آسانی بتواند وظیفه محوله را انجام دهد. در کارهاى ساختمانى، خاک‌برداری و کندن زمین‌های طبیعى از بیل کشاورزى استفاده می‌شود. باید اگر امکانش هست در کارهاى ساختمانى بیل صنعتى را به کار ببریم و نوک بیل نباید به محلی سخت و فلزى یا سنگ برخورد کند، زیرا کج شده و بدشکل و بدون استفاده و دندانه‌دار می‌شود. بیل باید همیشه بعد از کار تمیز شود

زنبه

از زنبه همان‌طور که در تصویر زیر می‌بینید برای جابه‌جایی آجر و سایر مصالح استفاده می‌شود که توسط دو نفر حمل می‌شود و از دو سو یک جفت دستگیره برای راحتی حمل دارد. جنس زنبه از فلز و یا چوب می‌باشد. طول و عرض آن 70 × 70 و عمقش 10 سانتی‌متر می‌باشد. مصالح به‌راحتی توسط این وسیله حمل‌کننده به طبقات حمل می‌شود.

تبلیغات: کفپوش 3d

فرقون

فرقون یا چرخ‌دستی که در تصویر زیر می‌بینید وسیله‌ی حمل مواد به‌صورت دستی می‌باشد که به‌طورمعمول از یک چرخ برخوردار است و توسط یک نفر و با دو دسته کوچک که به همین علت در آن در نظر گرفته‌شده هدایت می‌شود.

طراحی فرقون به‌گونه‌ای است که وزن بار میان چرخ و فردى که آن را به جلو می‌راند، پخش شود و این کار موجب می‌شود فرد قادر باشد بارهاى بسیار حجیم و سنگینى را که به‌تنهایی و با دست‌خالی قادر به حمل آن نبوده جابه‌جا نماید. به‌طورمعمول فرقون در صنایع ساختمان‌سازی و باغبانى و کشاورزى به کار می‌رود. در شرایط عادی ظرفیت فرقون‌ها 170 لیتر می‌باشد. فرقون دوچرخ بر روى زمین راحت‌تر جابه‌جا می‌شود، این در حالی است که انواع فرقون‌های تک‌چرخ، قدرت مانور بالاتری در محیط‌های کوچک دارد و نیز روى تخته‌های ضخیم و زمین‌های ناصاف و با شیب تند و نیز هنگامی‌که بار به شکل نامتقارنی روى آن جای گرفته باشد مفید بوده و مورداستفاده قرار می‌گیرد. نوع تک‌چرخ آن همچنین کنترل بیشترى را برای فرد در زمان خالى نمودن بار فراهم می‌کند.

حتما ببینید: درب ضدسرقت

بالابر

بالابَر ازجمله ابزارهای ساختمان‌سازی به شمار می‌رود که از آن براى جابه‌جایی و بالا و پایین آوردن مصالح ساختمانى از طبقات پایین به طبقات بالا و بالعکس به‌منظور ساخت‌وساز استفاده می‌شود. بالابرهاى کارگاهى از یک موتور و یک طبلک جهت بالا کشیدن بار، برای مثال از چاه معدن، تشکیل‌شده‌اند. در تصویر زیر یک بالابر نشان داده‌شده است.

بیل مکانیکى

بیل هیدرولیکى که در تصویر زیر می‌بینید در زبان فارسى بیشتر بیل مکانیکى نامیده می‌شود و از ماشین‌آلات سنگین عمرانى و مهندسى محسوب می‌شود که متشکل از بازوى مفصلى، باکت و کابین گردان در قسمت بالا و زنجیر و یا چرخ لاستیکى در زیر می‌باشد.

نصب چکش که بسیار پرکاربرد می‌باشد ازجمله قابلیت‌های آن می‌باشد. نصب چکش برقى یا پنوماتیک به‌جای باکت این دستگاه، موجب تخریب سطوح و احجام سنگى یا بتنى می‌شود که به عللی نمی‌توان با مواد منفجره آن‌ها را تخریب نمود، در تصویر ذیل نمونه‌ای از آن نشان داده‌شده است.

درنتیجه از بیل مکانیکى می‌توان در موارد زیر استفاده نمود:

  • حفر کانال، گودال، زیرسازى
  • جابه‌جایی مواد
  • برش توسط ابزار هیدرولیکى
  • تخریب
  • تسطیح زمین
  • معدن کارى
  • لایروبى رودخانه

ساختمان 115: مرکز نماشویی ساختمان

اشتراک گذاری Telegram Facebook WhatsApp Twitter

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *